Heel wat internationale topinvesteerders zakten op 6 en 7 juni naar Gent af voor Level Up Belgium. Daar konden ze kennis maken met vijftig straffe Belgische tech scale-ups. Het tweedaagse event werd georganiseerd door Startups.be, Gent BC, EY en B-Hive, en draaide uit op een groot succes.

Op 6 juni werden 25 jonge bedrijven onder de aandacht van de investeerders gebracht. Het gaat om jonge ondernemingen die tussen de één en twee miljoen euro konden opbrengen en op korte termijn internationaal willen uitbreiden. Een dag later lag de focus zowel op Belgische scale-ups die een reeks A-investeringsronde hebben kunnen sluiten als op startende bedrijven met het potentieel om de markt te veranderen. “Hoewel in België een groot potentieel aan kapitaal beschikbaar is en de beleidsvorming steeds meer op starters is gericht, hebben onze veelbelovende techbedrijven niet voldoende toegang tot investeerders die tot de top behoren en het verschil kunnen maken”, legt initiatiefnemer Bruno Vandegehuchte van Gent BC uit. “De toegang die we met Level Up Belgium tot deze topinvesteerders van centra als Londen, Amsterdam, Parijs en Stockholm creëren, is zeer dan ook zeer waardevol.”

Bij de investeerders waren onder andere Accel, Index, Atomico, Truffle, Summit Partners, Dawn, Corsair, Fortino, Microsoft, Vitruvian, Smartfin Capital, Capricorn, ID Invest, HPE Growth Capital, MyMicroInvest, Newion, Partech, Volta Ventures en Icos.