In Erembodegem gaat SUEZ een nieuwe sorteer- en verwerkingssite voor papier en karton ontwikkelen. Stad Aalst heeft daar onlangs een bouwvergunning voor afgeleverd. “SUEZ zal in de Waterkeringstraat een bedrijfsgebouw van 5.000 vierkante meter bouwen”, aldus Lieven Fermon, woordvoerder van SUEZ Recycling and Recovery Belgium.

De nieuwe site is een uitloper van de recente investering in WIPS, een nieuwe composteringsinstallatie in Erembodegem die de 20 jaar oude installatie in Schendelbeke vervangt. “De nieuwe site groepeert de activiteiten van SUEZ in Erembodegem, waar hoofdzakelijk papier en karton gesorteerd en gerecycleerd wordt, en deze van haar site in Willebroek.”

Op de site in Willebroek staat SUEZ al jaar en dag in voor de vertrouwelijke vernietiging van confidentieel papier afkomstig van overheden en bedrijven. “Inmiddels is daar ook de vertrouwelijke vernietiging van digitale gegevensdragers bijgekomen, waardoor we op die locatie met plaatsgebrek te kampen kregen. De opslag en verwerking van papier en karton past perfect binnen de toegelaten activiteiten op Erembodegem Zuid IV”, zegt Lieven Fermon.

Deze nieuwe investering van SUEZ is niet alleen opnieuw een stap in de ontwikkeling van circulaire economie, maar zorgt ook voor een stevigere regionale verankering. De nieuwe site zal bij de opstart minstens tien voltijdse medewerkers tewerkstellen.

De start van de werken is voorzien voor oktober 2017. De sorteer- en verwerkingsinstallatie moet in de zomer van 2018 operationeel zijn.