Inex, de producent van melk- en zuivelproducten, brengt naar eigen zeggen de gezondste melkdrank op de markt. Daarmee houdt het bedrijf uit Sint-Lievens-Houtem vast aan de doelstelling om het suikergehalte in haar assortiment te verlagen.

Suikerverlaging is topprioriteit op de agenda van Inex geworden. Vorig jaar was het bedrijf reeds klaar om een suikervrij alternatief te lanceren. “Dat was net toen minister van Onderwijs Hilde Crevits samen met de scholen besliste om tegen 2020 suikerhoudende dranken zoals chocolademelk te bannen van de schoolterreinen. Wij konden die beslissing uiteraard alleen maar toejuichen”, luidt het. “We vinden de gezondheid van de kinderen belangrijk, en ijveren ervoor dat er opnieuw meer melk wordt gedronken. Zo is bij Inex de zoektocht naar suikervrije alternatieve gestart.”

TaBoe

TaBoe is te verkrijgen met een chocolade- en vanillesmaak onder de productnamen Choco Loco en Vanilla Tralala. De melkdrank bevat geen toegevoegde suikers of andere zoetstoffen en is bovendien lactosevrij. Dankzij het melksuiker dat van nature in melk aanwezig is, blijft het drankje wel de zoete smaak behouden. “Het is dus niet alleen lekker, maar ook een gezonde en ideale manier om meer melk te drinken”, klinkt het.

Het verhaal van Inex start in 1898 met de oprichting van eenmanszaak Melkerij Sint Martinus in Oordegem. Vandaag bevindt het familiebedrijf zich in Sint-Lievens-Houtem en ontwikkelt, produceert en verkoopt het melk- en zuivelproducten. Tot het aanbod behoren onder andere boter, melkdranken, room, pappen en yoghurt. De groep telt 440 medewerkers die samen zorgen voor een jaarlijkse omzet van 150 miljoen euro.