GENT – SumoCoders viel tijdens de uitreiking van de FeWeb Excellence Awards in Brussel in de prijzen. Het Gentse bedrijf kreeg een Gold Excellence Award in de categorie non-profit voor de website www.kmoadviesbox.be. Diezelfde website werd ook bekroond met de award voor Most Performant Site of the Year.

Zaakvoerder Jens Dehaese, die samen met Tijs Verkoyen het bedrijf leidt: “Het is een bekroning van onze aanpak. Bij elk project hechten we enorm veel belang aan performantie. We maken onze klanten duidelijk dat een goed design hand in hand moet gaan met uitstekende prestaties. Het design van het Leuvense bureau Absoluut en de visie van Unizo kwam perfect samen in www.kmoadviesbox.be.”

Tweemaal prijs

FeWeb, de vakorganisatie van Belgische webbouwers, bekroont jaarlijks websites op basis van objectieve criteria zoals gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid op het web, toegankelijkheid, oplaadsnelheid en mobiele prestaties. Uit de winnaars van vier verschillende categoriën wordt ook een Most Performant Site of the Year gekozen. Naast de prijs in de categorie non-profit ging SumoCoders dus ook naar huis met die laatste award.

Tijs Verkoyen: “Het hele team weet hoe belangrijk we die prestaties vinden. Ook bij strakke deadlines of andere moeilijkheden hameren we er op dat er geen shortcuts worden genomen die ten koste gaan van de performantie. Ook naar hen toe is dit een fantastische waardering voor al het werk, met tegelijk de uitdaging voor 2018 om dat niveau te overstijgen.”

SumoCoders werd in 2010 opgericht door zaakvoerders Jens Dehaese en Tijs Verkoyen. Het Gentse bedrijf bouwt slimme tools, web applicaties en websites om efficiënter te werken, meer klanten te bereiken, processen te automatiseren en start-ups te ondersteunen.