SVK wint prijs voor productontwikkeling

svkSVK – de naam staat voor Scheerders van Kerchove’s Verenigde Fabrieken – bestaat al meer dan honderd jaar, maar het bedrijf uit Sint-Niklaas, dat met zijn gevelplaten in vezelcement een inspiratiebron is voor architecten, aannemers en bouwheren in hel Europa, blijft het opvallend goed doen op het vlak van innovatie.

Zo mocht Walter Verhaert, bestuurder-directeur SVK, op 6 juni 2016 op de Lopec beurs 2016 in München de trofee voor beste productontwikkeling in ontvangst nemen uit handen van Thibaud Le Séguillon, CEO van Heliatek GmbH. De trofee is een beloning voor de maandenlange samenwerking tussen SVK en Heliatek op het gebied van het zoeken naar nieuwe toepassingen voor de integratie van soepele zonnepanelen in gevels.
De nieuwe toepassing maakt het mogelijk om decoratieve gevelpanelen te gebruiken als drager van soepele zonnepanelen. De combinatie van de dunne Heliafilm en de veelzijdigheid en flexibiliteit van vezelcementplaten creëert heel wat mogelijkheden op het vlak van design, flexibiliteit en duurzame energie.
“De unieke productcombinatie maakt het in de toekomst mogelijk energievriendelijke gebouwen te ontwikkelen met de nodige aandacht voor vormgeving en design,” zegt commercieel directeur Thomas Bossuyt.
SVK en Heliatek starten binnenkort hierrond een pilootproject op in België. Het betreft een renovatie van een bestaande gevel waarbij gebruikt gemaakt zal worden van geïntegreerde zonnepanelen in een SVK Ornimat vezelcement gevelplaat. Het project wordt gerealiseerd in augustus 2016.