Jaren terug al liet Sybille Troubleyn zich in een interview eens ontvallen dat ze ervoor koos om Madame Wijn te zijn, en dus professioneel bezig te zijn met de nobele drank die gemaakt wordt van druiven. Met haar opleidingshuis WineWise slaagde de uit Temse afkomstige, maar in Gent wonende Sybille al aardig in die opdracht. Sinds deze week mag Troubleyn zich ook Wine Lady of the Year noemen. Een professionele jury van wijnkenners riep haar uit tot de Belgische winnaar.

De wedstrijd werd voor de derde maal georganiseerd door de Kortrijkse firma Meyhuyi, een specialist en een groothandel in het aankleden van tafels. Voorman en ceo Baudouin Meyhui is er naar eigen zeggen van overtuigd dat er in deze traditioneel overwegend mannelijke wijnwereld ook heel wat dames dagelijks hun bekwaamheid bewijzen. Daarom organiseert de firma de verkiezing van Wine Lady of the Year. Dat Sybille Troubleyn met de hoogste onderscheiding ging lopen, heeft alles te maken met haar competentie in het vak. Zij is de directeur-eigenaar van het in Antwerpen gevestigde WineWise, aanbieder van wijnopleidingen. WineWise organiseert professionele wijncursussen voor bedrijven, wijnprofessionals en particuliere proevers. Dat gebeurt op diverse niveaus: stijlen, druivenrassen, wijnregio’s, enzovoort. Met klanten als Voka, 15 lesgevers en een internationaal platform achter zich, is WineWise een naam in wijnland.

In het verleden bouwde Sybille Troubleyn zich al een heel reputatie op in het wijnmilieu. Zo behaalde ze het begeerde diploma Course of the Wine & Spirit Education Trust (WSET). Dit is zowat de hoogste en zwaarste wijnopleiding in de Benelux en wordt algemeen gezien als de vooropleiding voor Master of Wine. Sindsdien mag Sybille Troubleyn namens WineWise (Antwerpen), die ze  samen met haar partner uitbaat, de WSET-opleidingen in België verzorgen. Ze begon destijds haar studies aan  de hotelschool in Brugge en perfectioneerde haar wijnkennis vervolgens in Bordeaux aan het Commerce des Vins et Spiritueux en een universitaire graad in Aptitude a la dégustation. Terug in België werkte zij achtereenvolgens bij Sopexa en Vinopress en was zij mede oprichtster van het Eigentijds Vlaams Wijninstituut.