AALST – Het Aalstse kantoor van de professionele syndicus Syncura vierde vorige week haar éénjarig bestaan. Alexander De Croo, Vicepremier en Minister van o.a. Digitale Agenda, was aanwezig en wierp een blik op de steeds complexer wordende syndicmarkt.

Als moderne syndicus zet Syncura fors in op digitalisering. Syncura wordt beschouwd als een voorvechter in de digitalisering in vergelijking met de traditionele syndicmarkt. Zo kunnen de mede-eigenaars via een unieke login op de website van Syncura het dossier over hun mede-eigendom opvolgen. Dit bevordert een goede communicatie tussen de syndicus en de VME (Vereniging van mede-eigendom).

Complexer dan voorheen

Leven in een appartement is complexer geworden en er komt veel meer bij kijken dan men denkt. Vroeger waren alleen de lift, de gang en de garage gemeenschappelijk. Nu is er zoveel meer dat gedeeld moet worden: autodelen, warmtenetten, zonnepanelen, laadpalen voor elektrische wagens … Denk ook aan een hele woonsite met horeca- en handelszaken. Dit zorgt allemaal voor meer administratie en vraagt een strikte opvolging. Dankzij de digitalisering is alles overzichtelijker en transparanter geworden en kan de mede-eigenaar van thuis uit alles mee volgen omdat alle nodige informatie met één klik online te raadplegen is. 

Toonaangevende speler

Initieel gestart in Oudenaarde bedient Syncura op vandaag haar klanten vanuit elf kantoren verspreid over het Vlaamse landschap en Brussel (Aalst, Antwerpen, Brussel, Deinze, Gent, Knokke, Kortrijk, Leuven, Oostende, Oudenaarde en Ronse). Met meer dan 30 jaar ervaring en een portefeuille van 17 000 privatieven (appartementsgebouwen, industrieterreinen, parkeergarages, winkelcentra, studentenkamers, assistentiewoningen…) en meer dan 900 VME’s – wordt Syncura gezien als een toonaangevende speler in de markt.

De jongste telg in het kantorennetwerk, Aalst, heeft een 50-tal VME’s in beheer, waaronder het Pier Kornel Complex en de assistentieflats Prinsenhof. Deze fantastische start werd gevierd in het kantoor in Aalst op 7 juni, samen met mede-eigenaars, sympathisanten en medewerkers.