Bed and breakfast ’t Aalsters Genot is nieuw in de sector, maar heeft al meteen een award beet. De B&B uit Aalst kreeg de prijs Pieter Van Aelst toegewezen. Die bekroont een instelling of zaak uit de regio met een pittige en klankrijke Nederlandse of historische naam. “We hadden ons maanden geleden kandidaat gesteld en waren de deelname intussen zo goed als vergeten. De overwinning was dus des te meer een verrassing”, aldus zaakvoerders Etienne Baeyens en Christine Van Den Steen.

De Pieter Van Aelstprijs is een bronzen sculptuur van kunstenaar Hector Coppens en werd overhandigd door het 11-julicomité. ’t Aalsters Genot werd door de jury boven ’t Herenhuys en Ozolief verkozen. “De inspiratie voor onze naam is eigenlijk heel natuurlijk ontstaan. Met onze B&B willen we mensen laten genieten van een dagje vrij, genieten van het rustgevend uitzicht op het natuurgebied Den Honegem, genieten van sauna en jacuzzi, genieten van een uitgebreid ontbijt. Mensen kunnen hier echt tot rust komen”, legt Christine Van Den Steen uit.

In het thema

De zaakvoerders kochten het pand, dat aan de rand van Aalst in Onegem ligt, zo’n 10 jaar geleden. De woning uit 1959 werd gerenoveerd en er werd naar een geschikte bestemming voor het gebouw gezocht. “Vandaag kunnen wij 10 personen in vier kamers ontvangen. Elke kamer kadert daarbij in een ander thema. Zo hebben we een romantische kamer, een Oosterse, familie- en muziekkamer. Op de eerste verdieping hebben we ook nog een zaal waar feestjes voor zo’n tachtig mensen kunnen worden gehouden”, vertelt Etienne Baeyens.

Op termijn hopen Etienne Baeyens en Christine Van Den Steen dat hun zoontje Cedric kan meedraaien in de B&B. Hij is zeven jaar en heeft het downsyndroom. “We hopen dat de B&B een belangrijke rol kan spelen in de ontwikkeling van zijn zelfstandigheid. Dat hij dan zelf een handje zal kunnen toesteken, zouden we geweldig vinden”, besluit het duo.