T-Palm bouwt bij verjaardag woning tegen tarieven van 50 jaar geleden

tpalmT.Palm, het bouwbedrijf met hoofdzetel in Erpe-Mere, dat zich specialiseert in sleutel-op-de-deurwoningen, mag dit jaar vijftig kaarsjes uitblazen en laat die vijftigste verjaardag niet onopgemerkt voorbijgaan.

Toussaint Palm richtte het bedrijf vijftig jaar geleden op in het Waalse Theux. Vandaag realiseert de bouwonderneming woningen in heel België, stelt ze meer dan 550 mensen te werk en haalt ze een omzet van 80 miljoen euro.

De huidige gedelegeerde bestuurder is Thami Laraki.  Hij staat daarnaast ook aan het hoofd van drie bedrijven uit de wegenbouw en burgerlijke bouwkunde (Sace, Sogeplant en Sotraliège), maar was zodanig onder de indruk van de menselijke waarden van het bedrijf dat hij T.Palm als vierde bedrijf wilde integreren in zijn groep.

Directeur-geneeraal Pierre Pirard wijst erop dat T.Palm naast de activiteit in de residentiële projecten op maat ook een belangrijke afdeling “industriële en private gebouwen”, heeft uitgebouwd en actief is in appartementsprojecten en op de renovatiemarkt. “Onze grote kracht is dat we er altijd in geslaagd zijn om ons soepel aan te passen aan alle verschuivingen op de bouwmarkt.”  

Het hele jaar lang organiseert T.Palm speciale acties om zijn vijftigste verjaardag de nodige luister bij te zetten. “In iedere provincie verenigen we nieuwe en oude klanten tijdens feestelijke opendeurdagen”, zegt Pirard. “En verder neemt iedere klant die dit jaar een studieopdracht ondertekent automatisch deel aan een wedstrijd. De winnaar – getrokken onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder – betaalt voor zijn woning slechts de tarieven die in 1965, het geboortejaar van ons bedrijf, van kracht waren.”