De Taborgroep reikte onlangs voor de tweede keer de WGO-awards uit. Tabor vzw uit Gent verleent ondersteuning op maat aan organisaties op het vlak van communicatie, financiën-aankoop, ICT, infrastructuur en personeel & organisatie. De groep wil onder meer via deze awarduitreiking waardegericht ondernemen stimuleren. De WGO-awards brengen inspirerende projecten op een positieve manier onder de aandacht. Tien projecten vielen in de prijzen, waarvan negen uit Oost-Vlaanderen.

In de categorie empathie ging de award naar IVV Sint Vincentius en WZC Sint-Jozef in Gent. College O.-L.-V.-ten-Doorn uit Eeklo kreeg zowel in de categorie empathie als integriteit een award. Bij integriteit konden ook MFC Ten Dries, Dienstverleningscentrum De Triangel en De Vierklaver uit Landegem op een erkenning rekenen. Sint-Lodewijk Kwatrecht, het Lovendegemse De Bron en Sint-Paulus uit Kortrijk kregen een award in de categorie duurzaamheid. Zij kregen allen een gouden musketon. “De Taborgroep verwijst naar de Taborberg die het netwerk symboliseert”, verduidelijkt directeur van Tabor vzw Paul Ongenaert. “Je moet samenwerken, samen een weg afleggen. Als je bergen beklimt, heb je musketons nodig om je te beveiligen, om je met anderen te verbinden, om elkaar op te vangen. De Gouden Musketon zet die symboliek uit het netwerk verder.”

Een jury, bestaande uit professor ethiek Ignaas Devisch van de UGent, professor Yvonne Denier, ethicus van de KU Leuven en Zorgnet-Icuro en directeur van de sociale innovatiefabriek Kaat Pauwels, boog zich over de ingediende projecten. De Taborgroep is een uniek transsectoraal netwerk van 62 autonome organisaties uit Oost- en West-Vlaanderen. Het gaat daarbij om scholen, ziekenhuizen of andere sociale voorzieningen die in totaal 8.000 medewerkers tellen en bij volle capaciteit zo’n 20.000 patiënten of cliënten hebben.