Tafelbouwer maakt unieke Ronde van Vlaanderentafel

Enlight1Tafelbouwer Jean-Marie Waelkens, die enkele maanden geleden zijn atelier verhuisde van Deinze naar Mariakerke, geniet onder meer bekendheid dankzij de Tourtafel die hij elk jaar maakt voor het programma Vive-le-vélo. Maar met zijn eigenzinnige handgemaakte leeftafels levert hij naar eigen zeggen ook een forse bijdrage om de gezinsbanden te versterken.

De tafel voor “Vive le Vélo” is er niet toevallig gekomen, aangezien Waelkens al van kindsbeen af een enorme wielerliefhebber is. Het zal dan ook niemand verwonderen dat hij ook naar aanleiding van de honderdste Ronde van Vlaanderen van komende zondag een speciale tafel heeft gemaakt. De kunstzinnige tafel zal samen met vijf gedenkplaten ter ere van de drievoudige overwinnaars van de Ronde Van Vlaanderen, bij de inkom van het vernieuwd bezoekers- en belevingscentrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde te zien zijn.

De grote tafel heeft een afmeting van 150 cm diameter en wordt door alle bekende Ronde-winnaars gehandtekend. Het is een eikenhouten tafel met in het midden een gegraveerde metalen plaat. De 5 gedenkplaten hebben een afmeting van 80 cm diameter, zijn goudkleurig. Op de gravure is een spurtende wielrenner te zien die ijvert voor de overwinning. Deze platen dragen de namen van de nog levende drievoudige overwinnaars van de Ronde van Vlaanderen: Tom Boonen, Johan Museeuw, Fabian Cancellara, Eric Leman en Eddy Merckx.