Tandlabo Buyle viert 45ste verjaardag

aatandlaboTerwijl de vergrijzing in de economische wereld vaak met de vinger wordt gewezen als de oorzaak van veel kwaad, zijn er natuurlijk ook ondernemers die precies dankzij de algemene veroudering van de bevolking goede zaken doen. Tot de bedrijven die daar garen bij spinnen behoren alvast de tandlabo’s.

Tandlabo Buyle is al sinds 1969 actief in Aalst en sinds kort ook in Lede. Zaakvoerder Marc Buyle stapte in 1989 in de zaak van zijn vader Carlos en volgde hem later ook op. Hij leidt zijn zaak nog altijd met veel passie.

“Ik heb gekozen voor een speciaal beroep”, zegt hij, “en ben er nog altijd fier op de klanten bij te staan met reparaties van gebroken kunstgebitten en losgekomen en tanden en met het verstevigen van tandprotheses. Het is ons motto dat een kunstgebit even vanzelfsprekend moet zijn als echte tanden.”

Marc Buyle spreekt na al die jaren natuurlijk met kennis van zaken. Zo verwijst hij de nochtans vaak gehoorde bewering dat een gebroken gebit gelijmd kan worden naar het rijk der fabelen. “Dat is onmogelijk want onder invloed van het speeksel – een zure substantie- lossen alle bekende lijmsoorten na enkele dagen op. Van het gebroken gebit maak ik daarom een werkmodel in siliconen. Het breukvlak wordt weggeslepen en vervangen door een halfvloeibaar kunsthars. Dan wordt het gebit gepolymeriseerd en worden de beide delen een mooi naadloos geheel. Dit proces neemt een klein 1 uur in beslag.” Ook de medewerkers die Marc Buyle bijstaan in zijn tandlabo zijn gediplomeerde tandprothesetechnici.