sjoerd_kleinTeamleader, de scale-up met een Software-as-a-Software (SaaS) voor KMO’s, heeft Sjoerd Göddeke aangesteld als country manager voor Nederland. Göddeke bouwde bij Exact een team van vijf salesmedewerkers uit tot een businessunit van vijfendertig mensen, en gaat nu de uitdaging aan om het snelgroeiende Teamleader uit te bouwen tot de toonaangevende CRM-oplossing voor KMO’s in Nederland.

Teamleader is een CRM-, facturatie- en projectplanningplatform dat drie jaar geleden in Gent werd opgericht door Jeroen De Wit en zijn co-founders Willem Delbare en Mathias De Loore. De start-up is in recordtijd uitgegroeid tot een vaste waarde op de Belgische en Nederlandse KMO-markt. Enkele maanden geleden kwam Teamleader nog in het nieuws nadat het een kapitaalronde van 2,5 miljoen euro afsloot bij investeerder Fortino, het fonds van Duco Sickinghe, de voorzitter van de raad van commissarissen bij KPN.

De aanstelling van een Nederlandse CEO sluit aan bij de kernwaarden van het bedrijf: de lokale verankering in de markten waar het actief is. “Teamleader is strikt genomen geen software-as-a-service, maar een software-with-a-service”, aldus CEO Jeroen De Wit. “Daarmee bedoelen we dat we onze klanten niet aan hun lot overlaten, maar hen goed omkaderen en altijd klaar staan om bij te springen. Daarom is het van het grootste belang om zo dicht mogelijk bij hen aanwezig te zijn.”

Sjoerd Göddeke: “Mijn filosofie is ‘de dingen doen waarin je gelooft. Ik geloof in de KMO’s, ondernemers die keihard werken voor hun bedrijf vanuit hun passie voor ondernemen. Ik geloof in Teamleader, en met name dat wij deze ondernemers kunnen ondersteunen in hun bedrijfsprocessen, van het eerste klantencontact tot aan de factuur. Als een ondernemer zijn bedrijfskritische processen aan ons toevertrouwt, dan willen we hem bijstaan – en dat lukt het beste als je heel dicht bij de cultuur van je klanten staat en begrijpt waar zij in geloven. Onze focus ligt dan ook op customer success, en dat willen we bereiken door dicht bij onze klanten te blijven en te luisteren naar hun behoeften en ervaringen.”

De challenge voor Sjoerd Göddeke is om Teamleader uit te bouwen tot de onbetwiste marktleider op het vlak van CRM-software voor KMO’s in Nederland – een explosief groeiende markt.

Jeroen De Wit: “We zijn heel blij dat we Sjoerd aan boord kunnen halen als gezicht van het Nederlandse Teamleader. Sjoerd heeft doorheen zijn carrière bewezen dat hij de juiste man is om een snel groeiende business in goede banen te leiden.”

Sjoerd Göddeke: ‘Ik ben heel dankbaar voor het groeipad dat ik bij Exact heb kunnen afleggen met mijn team. Ik ben op zoek gegaan naar een plek waar ik diezelfde groei nog eens kon meemaken en die heb ik bij Teamleader gevonden. De cloud-adoptie van KMO’s groeit sterk en Teamleader heeft alle troeven in huis om daar een zwaargewicht in te worden: het heeft toptechnologie in huis, opereert in een markt die behoefte heeft aan innovatieve cloudoplossingen en heeft een fantastisch team.”