Teamleader gastheer voor internationale studenten die zich buigen over Gentse mobiliteit

zstudentenHet zesde International Entrepreneurial Seminar (IntEntSem) voor Europese studenten hoger onderwijs is op 8 mei in Gent gestart en duurt nog tot 13 mei. Het wordt gehost door de UGent via Durf Ondernemen en de faculteit economie en bedrijfskunde.

Vanuit diverse universiteiten in Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk  schreven studenten zich in om het Gentse ondernemersleven te leren kennen, inzichten in ondernemerschap te bekomen en een andere cultuur te ontdekken.

Samen met studenten van de UGent zelf kregen ze de uitdaging om een vernieuwend businessconcept te creëren en om dat op het einde van de seminarieweek te presenteren.

“We hebben ingespeeld op de actualiteit”, zegt Steve Stevens van Durf Ondernemen, “door hen te vragen om oplossingen te bedenken voor de mobiliteit en immobiliteit van goederen in een autorvrije stadskern zoals Gent. Recent gaf de stad trouwens nog aan te willen inzetten op handenvrij shoppen, van zodra het veel besproken nieuwe mobiliteitsplan in Gent van start gaat.”

De internationale studenten doorlopen een intensief programma om tot dergelijke oplossingen te komen, leren bij over topics zoals Lean Startup, MVP en leren dit idee kort te pitchen. Op 11 mei mochten ze in de nieuwe kantoren van Teamleader aan Dok Noord een eerste keer hun ideeën pitchen voor een publiek van Gentse ondernemers, die er te gast zijn voor een business speeddate. Bij de aanwezige ondernemers zijn onder meer Jeroen De Wit, de CEO van Teamleader, en Laura Verhulst die onlangs met Madambakster werd verkozen tot student-ondernemer van het jaar.