DESTELBERGEN – Zaakvoerster Inge De Muynck draagt al langere tijd duurzaamheid hoog in het vaandel, zowel thuis als in de firma. Een volgende logische stap was aan de consument de kans geven om bij het kiezen van een (zonne)bril ook een duurzame keuze te kunnen maken, die zowel modebewust als betaalbaar is.

Het vinden van een duurzame collectie die tevens ook beantwoord aan de hoge kwaliteitseisen van Technop bleek geen sinecure. Bij het vinden van het merk monkeyglasses®, vielen alle puzzelstukken op hun plaats. Zoals alle andere merken in de portefeuille van Technop, staat ook monkeyglasses® garant voor kwaliteit.

Zero waste

“Bij het design van monkeyglasses® staat zero waste centraal. Maar desondanks ook een esthetisch Scandinavisch design dat mensen aanspreekt. Niet voor niets is onze slogan ‘look good while doing good’”, vertelt Inge De Muynck.

De meeste materialen gebruikt in de productie zijn van biologisch afbreekbaar katoenacetaat, met meer dan 95% katoenbloemen en houtpulp. Daarnaast wordt ook gerecycleerd roestvrij staal en gerecycleerd leder gebruikt. Bij de productie wordt slechts 266gr CO2 uitstoot gegenereerd. Daarboven volgen alle leveranciers van monkeyglasses® ook de richtlijnen van de UN in verantwoord maatschappelijk ondernemen.

monkeyglasses redt apen

Bovendien is monkeyglasses® gepassioneerd in het steunen van Savetheorangutan.org, een organisatie die ervoor zorgt dat zoveel mogelijk orang-oetans terug in het wild kunnen leven, waar ze thuishoren.

Geeft oude brillen een nieuw leven

Naast dit alles geloven monkeyglasses® en Technop ook in het recycleren van oude brillen. Een bril heeft een lange levensduur. Wij verzamelen oude brillen en schenken ze aan een centrum in Trivandrum, Indië. Zij geven oude brillen een nieuw leven en brengen zo licht voor vele minder bedeelde mensen.