Tegelbedrijf Troubleyn overgenomen door groep Steylaerts

Troubleyn groepsfoto aaVanaf begin volgend jaar zal het tegelbedrijf Troubleyn uit Temse deel uitmaken van de groep Steylaerts uit Berlaar. Met deze spectaculaire overname in tegelland wil Steylaerts de huidige omzet van 25 miljoen euro de komende jaren verdubbelen.

Met Troubleyn haalt Steylaerts een grote en prestigieuze speler binnen de groep. In 1978 begon dit bedrijf als een handel in bouwmaterialen en in de loop der jaren evolueerde het tot een van de grootste tegelspecialisten van het Waasland en Klein-Brabant. Zaakvoerders Kamiel Troubleyn en Anneke Van Dijck achten nu de tijd rijp om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen binnen een grote groep.

“We zijn fier op wat we na hard werken van de zaak gemaakt hebben”, zeggen ze, “maar we vonden geen opvolging in de familie. Bovendien is de sector door de scherpere prijzen als gevolg van de forse concurrentie en door de digitalisering snel aan het veranderen. Daarom beslisten we om de toekomst van Troubleyn Tegels veilig te stellen door op te gaan in een grotere groep, temeer omdat Peter en Patrick Steylaerts dezelfde familiale en klantgerichte visie hebben als wij.”

Voor Steylaerts is dit na de overname van het Antwerpse bedrijf azuleo in 2010 alweer een nieuwe, belangrijke stap. “Wij hebben reeds sinds jaren heel wat klanten in het Waasland”, aldus Peter en Patrick Steylaerts. “Maar we keken toch uit naar een plaatselijke vestiging. De reistijd vanuit bijvoorbeeld St-Niklaas of Gent naar Berlaar blijft immers aanzienlijk Uiteindelijk bracht onze zoektocht ons bij het gevestigde familiebedrijf dat Troubleyn is, zodat wij nu vanuit het Waasland Oost-Vlaanderen perfect kunnen bedienen.”

Davy Van Goethem, al jarenlang de rechterhand van Kamiel en Anneke, zal de dagelijkse leiding van die vestiging in handen nemen. Ook de andere medewerkers blijven allemaal aan boord. Kamiel en Anneke hebben zich bovendien bereid verklaard om nog een aantal jaren actief te blijven achter de schermen. Op die manier wordt de continuïteit gegarandeerd. “De schaalvergroting van de laatste tien jaar leidde tot een erg pittige concurrentie in de tegelwereld.  Als lokale speler mis je dan soms de nodige slagkracht.  Vanuit de groep Steylaerts staan we nu veel sterker en zijn we volledig klaar voor de toekomst”, zegt Davy. “Wat ik bijvoorbeeld geweldig vind, is dat we nu ongeveer 90% van de tentoongestelde materialen uit voorraad zullen kunnen leveren.”

Patrick Steylaerts : “Door alle aankopen te centraliseren kan onze groep de krachten bundelen.  Wij kopen alles rechtstreeks aan in de fabrieken.  En dat vertaalt zich in vlijmscherpe verkoopprijzen en bijgevolg een sterke concurrentiepositie.  In het verleden heeft de samenwerking met azuleo zo voor een echte boost gezorgd, waardoor azuleo in geen tijd uitgroeide tot het Antwerpse nummer 1.”

Het aanbod van Troubleyn zal uitgebreid worden met totale badkamerrenovaties, een specialiteit waarin het Berlaarse bedrijf als absolute markleider en als dè referentie in de sector heel wat knowhow en ervaring te bieden heeft.