Teletask is eerste domoticabedrijf dat BEN-logo mag gebruiken

maxresdefaultHet Gentse domoticabedrijf Teletask werd in 1984 opgericht door Johan Vander Beken. Hij bouwde de onderneming uit tot een sterk internationaal gerichte groep, met ook kantoren in de Verenigde Arabische Emiraten, Rusland en India en export naar meer dan veertig landen.

“We investeren elk jaar een derde van onze omzet in onderzoek”, verklaarde de managing director eerder aan VOKA-Tribune. “Op die manier kunnen we regelmatig nieuwe producten op de markt brengen, die ook geschikt zijn voor grote projecten. De focus ligt daarbij sterk op energiebesparing.”

Integratie, gebruiksvriendelijkheid, design en technologie zijn volgens het bedrijf de belangrijkste elementen die aan de basis liggen van het succes van de domotica-productlijn.  De verschillende functies die door het domoticasysteem worden beheerd, zijn intelligent met elkaar verbonden. Zo wordt, bijvoorbeeld, bij het openen van een raam, de verwarming of airconditioning uitgeschakeld. Bij het verlaten van de woning volstaat een eenvoudige druk op een knop om alle lichten en stopcontacten uit te schakelen, de centrale verwarming te verlagen, de rolluiken te bedienen, de MP3 speler uit te schakelen en het alarmsysteem te activeren.

Sinds kort mag Teletask ook als eerste Belgische domoticabedrijf  het BEN-logo gebruiken (BEN staat voor Bijna-Energie-Neutraal). Als voorloper binnen de Europese Unie lanceerde de Belgische overheid dit keurmerk om meer energie-efficiënt bouwen te stimuleren. Het gaat om nieuwe richtlijnen en verplichtingen voor nieuwbouw. Na een intensieve studie van het energiebeheeralgoritme in de Teletask  centrales, werd aangetoond dat een project met een Teletask systeem geconfigureerd kan worden om een maximum aan energiemanagement te realiseren.
.