BE DELICIOUS uit Roeselare heeft een eventcateringconcept gelanceerd dat Belgische kwaliteit in de kijker zet. Het werkt daarvoor samen met cateringbedrijf Ten Dauwe uit Aalter, dat reeds meer dan 20 jaar ervaring in de cateringsector heeft. Beide bedrijven hebben de ambitie om de Belgische eetcultuur uit te dragen in het buitenland, maar stelden vast dat ook in eigen land die producten en gerechten wat extra in de verf mogen worden gezet.

“Heel wat bedrijven, overheidsorganisaties of culturele initiatieven organiseren op regelmatige basis evenementen waar ook buitenlandse gasten ontvangen worden. Dat is de uitgelezen gelegenheid om aandacht te schenken aan de Belgische gastronomie”, klinkt het.  Vanuit het geloof dat, naast chocolade, wafels, frieten en bier, de Belgische keuken nog veel meer aan het buitenland te bieden heeft, zetten Ten Dauwe en BE DELICIOUS nu in op de promotie ervan via eventcatering. “Ook voor andere Belgische kwaliteitsproducten is er nog een groot potentieel bij buitenlandse liefhebbers. Denk maar aan de garnaalkroket, cuberdons, stoofkarbonades, enzovoort. Maar onbekend maakt onbemind.”

Voor de catering worden kwaliteitsproducten van 25 artisanale producenten uit België geselecteerd die een gebalanceerde greep vormen van wat onze gastronomie te bieden heeft. De twee cateringbedrijven hebben met deze producten een aantal formules uitgewerkt. Die kunnen ingeschakeld worden tijdens evenementen, gaande van een Belgisch ontbijt, walking dinner of buffet tot een Belgische receptie. Cateraar Ten Dauwe zorgt voor de service op het evenement.

De formule werd in avant-première reeds uitgetest in de Zuilenzaal van het Vlaams Parlement tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka Metropolitan. Op 28 maart worden de verschillende formules voorgesteld aan eventorganisatoren.