Tendwolves organiseert LaFutura 2014 met belangrijkste trendwatchers

Fawkes_smilingOp vrijdag 7 november vindt in Brussel de 5de editie plaats van LaFutura, een bijeenkomst van een internationaal netwerk van trendwatchers, die de deelnemers de kans bieden een blik te werpen op hun nabije en verre toekomstverwachtingen. De vier vorige edities vonden plaats in Berlijn, New York, Helsinki en Amsterdam. Nu is Brussel dus aan de beurt en de organisatie is mee in handen van het Gentse bureau Trendwolves, dat ook deel uitmaakt van het netwerk. .

“We geloven sterk in samenwerking en open innovatie”, zegt Maarten Leyts van Trendwolves. “In een wereld waarin kennis voor iedereen toegankelijk is, heeft La Futura de bedoeling om grenzen te doorbreken en te kijken wat door samenwerking mogelijk is, omdat we ervan overtuigd zijn dat gezamenlijke inzichten van cruciaal belang zijn om in elk domein vooruitgang te boeken. Door de mondiale versnelling van ontwikkelingen groeit de behoefte aan toekomstgericht denken. De toekomstindustrie brengt creatieve geesten vanuit verschillende disciplines samen om op nieuwe manieren naar mogelijkheden te kijken. Met betere methodes en afstemming van observatie en interpretatie kunnen we samen daadwerkelijk nieuwe oplossingen vinden voor bestaande en toekomstige uitdagingen.“

Sprekers in Brussel zijn onder meer Piers Fawkes van het bekende bureau PSFK, Brian Tiong uit Singapore en Tom Palmaerts van Trenwolves. Zij zullen een preview geven van de belangrijkste trendrapporten van 2015. Daarnaast vinden workshops plaats waarin bedrijven de kans krijgen om te bekijken hoe ze met die trends aan de slag kunnen gaan.