WAARSCHOOT –  De raad van bestuur van Ter Beke heeft Francis Kint benoemd als nieuwe ceo van de groep Ter Beke. De benoeming gaat in per 1 juni, maar werd nu al officieel bekend gemaakt. Francis Kint volgt Dirk Goeminne op die het bedrijf via een reeks overnames richting groei stuwde. Francis Kint laat nu al weten dat hij dat pad verder wil bewandelen.

Francis Kint is nu nog de operationele numero uno van Vion, een internationale vleesproducent met hoofdkantoor in Boxtel, Nederland. Vion levert wereldwijd vers varkens- en rundvlees, alsook afgeleide producten voor de retail, foodservice en de vleeswarenindustrie. Hij bouwde zijn internationale loopbaan uit bij onder andere Sara Lee, Chiquita, Fiskars en Univeg. Het ontbreekt hem dus allerminst aan ervaring in de voedingssector.

De nieuwe ceo van Ter Beke is burgerlijk ingenieur van opleiding en 56 jaar. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

Volgens voorzitter Louis Verbeke wordt Francis Kint de juiste man op de juiste plaats. “Hij heeft heel wat ervaring met integratie bij overnames”, aldus Verbeke. “Zijn uitgebreide kennis van het foodservice en het retailkanaal zal Ter Beke helpen om deze integratie verder uit te bouwen. Bovendien kent hij de markten die relevant zijn voor Ter Beke door en door.”

Mits goedkeuring door de algemene vergadering eind mei, wordt Dirk Goeminne voorzitter van de raad van bestuur. Uitgerekend daar zal hij dan Louis Verbeke opvolgen en zo van nabij betrokken blijven bij de gang van zaken.