Ter Beke uit Waarschoot steekt al enige tijd zijn ambities niet onder stoelen of banken, en het voedingsbedrijf maakt zijn beloftes ook waar. Zopas is het geland op de Normandische kust waar het sectorgenoot Stefano Toselli overneemt. Het Franse bedrijf is een specialist in koelverse lasagnes en diepvrieslasagnes en staat vrij sterk op het vlak van export. De Noord-Franse lasagnes vinden afnemers in liefst dertig landen. Stefano Toselli heeft een stabiele omzet van om en bij de 77 miljoen euro.

Stefano Toselli is lang geen onbekende voor Ter Beke. In 2015 nam de Oost-Vlaamse groep al een participatie van 33 procent in Stefano Toselli. Toen al was duidelijk dat er meer kon volgen. Ceo Dirk Goeminne toont zich erg ambitieus met Ter  Beke, dat ook in Oost-Europa,  meer bepaald vanuit de fabriek Polen, bezig is aan een sterke opmars. De uitgesproken ambitie van Goeminne bestaat er in om over de hele wereld lasagnes te verkopen. Dit zou over enkele jaren moeten leiden naar een spectaculaire omzetgroei, waarbij zelfs het cijfer van 1 miljard euro wordt naar voor geschoven als haalbaar.

Ter Beke lijkt alvast op de goede weg. Vorig jaar boekte het een omzet van 419 miljoen euro. Dit jaar zou die, naar verwachting, honderd miljoen euro hoger komen te liggen en schommelen rond de 520 miljoen euro.