Dat Ter Beke er met zijn nieuwe CEO Dirk Goeminne ambitieus tegenaan gaat, is bekend. De daad wordt ook bij het woord gevoegd, want het management kondigde aan dat het op een zucht staat van een grote overname in Nederland. Boven de Moerdijk worden ‘vergevorderde gesprekken’ gevoerd met het Nederlandse voedingsbedrijf Zwanenberg. Bepaald geen klein bier want Zwanenberg tekent voor een jaaromzet van circa 130 miljoen euro.

Ter Beke zelf was in 2016 goed voor 418 miljoen euro omzet en heeft de ambitie om binnen enkele jaren door te groeien naar een geconsolideerd cijfer van 1 miljard euro. Als de deal in Nederland wordt beklonken, dan wordt alvast het pad van de vooruitgang ingeslagen. Nu zou het vleeswarenbedrijf, mede door de recente overname in Frankrijk van Stefano Toselli, al goed zijn voor een groepsomzet van 630 miljoen euro.

Als Ter Beke de overname toer opgaat, doet het dat niet alleen omwille van de ambities om te groeien. Het management stelt duidelijk dat er ook veel synergie voordelen zitten aan te komen en dus minder kosten.

Ter Beke telt vandaag negen voedingsbedrijven, waar alles bijeen zo’n 2.000 mensen werken. De familie Coopman is tot op vandaag hoofdaandeelhouder (65,20 procent van de aandelen) van de groep.