WAARSCHOOT – De vleeswarengroep ter Beke heeft zijn jaarresultaten van 2017 bekend gemaakt. Er wordt meteen geschiedenis geschreven, want de groepsomzet stijgt voor het eerst boven de 500 miljoen euro uit. De totale omzet van de groep stijgt met 90 miljoen euro (+21,5 procent) van 418,6 miljoen euro tot 508,6 miljoen. Het management wil over enkele jaren nog eens in omvang verdubbelen.

Na een reeks overnames zag het Waarschootse voedingsbedrijf uiteraard zijn schuldgraad toenemen maar dat is voor het management geen pijnpunt, want de winstuitkering aan de aandeelhouders gaat nog eens in stijgende lijn. Zowel de afdeling bereide gerechten als de charcuterieproductie groeide in het afgelopen jaar. Daar waren vier overnames op rij (Stefano Toselli, Pasta Food Company, KK Fine Foods, Offerman) natuurlijk niet vreemd aan. Dat is ook de belangrijkste verklaring voor de stijging van de groepsomzet tot meer dan een half miljard euro. De vier overnames dragen niet alleen bij tot een hogere omzet, maar ook aan de betere financiële resultaten, zo laat ter Beke weten. De totale omzet van de groep (+21,5%) komt voor de eerste keer boven het half miljard uit.

Ter Beke heeft een expliciete ambitie: in 2018 wil het opnieuw groeien. Het gaf ook een omzetcijfer mee alsof de overgenomen bedrijven al meetelden vanaf 1 januari 2017 (680,5 miljoen euro). De nettowinst zou dan 14,2 miljoen euro (nu 12,5) geweest zijn. Vooral dat laatste cijfer wil Ter Beke dit jaar kloppen.