Voedingsgroep Ter Beke kijkt vol ambitie aan tegen de nabije toekomst. Het management zweert bij een groeistrategie, die de komende jaren vorm moet krijgen.

Veel draait rond de Poolse joint venture The Pasta Food Company, die Ter Beke in 2011 oprichtte samen met de Franse partner Stefano Toselli. De combinatie maakt kant-en-klare maaltijden naar de markt en het concept slaat slaat kennelijk aan. Naar verwachting zal Ter Beke uiterlijk in 2018 de volledige honderd procent van The Pasta Food Company in handen krijgen. De groep met standplaats Waarschoot, houdt nu nog een minderheid aan. Als er effectief een switch komt naar een meerderheid, zou Ter Beke volgens beursexperts een kwantumsprong maken in omzet. Een cijfer van 530 miljoen euro wordt dan vooropgesteld, of 100 miljoen euro meer omzet dan er dit jaar wordt verwacht (prognose van 429 miljoen euro). Als het scenario bewaarheid wordt, dan zou dat ook positief inwerken op de resultaten. Bij beleggers krijgt het aandeel Ter Beke nu al een stipnotering nadat KBC Securities zich erg lovend uitliet over de Oost-Vlaamse voedingsgroep. Volgens KBC Securities heeft Ter Beke alles om uit te groeien tot een vaste waarde in de Europese markt van kant-en-klare maaltijden.

Ter Beke is een innovatieve Belgische verse voedingsgroep, die een uitgebreid gamma kwalitatieve verse voedingsproducten en bijbehorende diensten commercialiseert in tal van Europese landen.Vandaag is het bedrijf vooral gespecialiseerd in productie en verkoop van fijne vleeswaren en koelverse bereide gerechten vanuit diverse industriële vestigingen. Bij Ter Beke werken ongeveer 1.650 medewerkers. Ter Beke is sinds 1986 genoteerd op Euronext Brussel.