De vleeswarengroep Ter Beke uit het Oost-Vlaamse Waarschoot maakt zijn beloftes als snelgroeier helemaal waar. Ceo Dirk Goeminne stelde eerder dit jaar de ambities bij en orakelde dat Ter Beke zo snel mogelijk een 1 miljard euro bedrijf moest worden. Die weg is niet eens zo lang meer, na alweer een nieuwe overname, dit maal in het Verenigd Koninkrijk. Over het Kanaal werd de hand gelegd op het voedingsbedrijf KK Fine Foods, goed voor 40 miljoen euro meer omzet. Ter Beke komt nu uit op een geconsolideerde omzet van om en bij de 670 miljoen euro.

De Britse deal heeft ongetwijfeld een groot strategisch voordeel, nu er veel vragen rijzen over wat de brexit zal betekenen voor bedrijven van bij ons. Het uitgooien van een anker ter plaatse, is alvast het beste mogelijke antwoord op die knagende onzekerheid over de brexit. Dat is wat Ter Beke nu doet met KK Fine Foods.

KK Fine Foods is een typisch familiebedrijf in de tweede generatie (familie Edwards) en een specialist van diepvriesmaaltijden, zoals lasagnes en pasta’s. Dat sluit goed aan bij de activiteiten waarmee ter beke al langer vertrouwd is. Afnemers in het Verenigd Koninkrijk zijn de horeca en de retail. Ter Beke wordt voor 90 procent aandeelhouder van het Britse bedrijf. De huidige aandeelhouders blijven aan boord met tien procent. De huidige ceo (Samir Edwards) zal ook de zaak blijven leiden.