Test HR Builders leert HR professionals of ze kunnen freelancen

Sandra%20Peeters_252x265HR Builders, dat opereert vanop een kantoorboot in Gent,  is er de jongste jaren onder leiding van Katrien Devos in geslaagd om via de niche van het detacheren van HR- professionals, een forse reputatie op te bouwen en uit te groeien tot marktleider in HR Interim Management. Het bedrijf heeft nu een test ontworpen die HR-professionals in staat stelt snel te kunnen oordelen of freelancen ook voor hen is weggelegd.

“Het freelancen binnen HR zit enorm in de lift”, zegt Sandra Peeters, country manager Belgium. “Eind 2011 had ons team persoonlijk 500 HR Interim Managers gescreend. In 2013 overschreden we de kaap van 1.000 en nu telt onze database reeds meer dan 1.575 persoonlijk gescreende HR Freelancers. Ondertussen zijn er in heel Europa meer dan 50 professionals  op freelancebasis aan het werk voor HR Builders. HR Builders is marktleider in België op het vlak van HR Interim Management.”

HR Builders ontwierp nu een onlinetest omdat het bedrijf bijna dagelijks de vraag krijgt van HR professionals om als freelancer ook toe te treden tot het netwerk van HR Builders.

“Met deze test willen we hen op weg helpen om een weloverwogen keuze te maken”, zegt Sandra Peeters nog. “Want niet iedereen is in de wieg gelegd voor freelancewerk. Zo kiezen mensen die erg kieskeurig zijn over het type opdrachten, of mensen die eigenlijk flink wat tijd nodig hebben om te wennen aan een nieuwe omgeving beter voor een vaste job.”

De test (http://fd2.formdesk.com/hrbuilders/tofreelanceornot) bestaat uit 15 vragen, die volgens HR Builders aangeven of  een HR professional al dan niet in de wieg gelegd is voor een bestaan als freelancer.  Omdat er enkele vragen specifiek peilen naar HR-ervaring, is de test niet geschikt voor andere expertises.

“Los van de test”, zegt Sandra Peeters nog, “organiseren wij al meer dan een jaar “To freelance or not to freelance”-infosessies, in samenwerking met het sociaal verzekeringsfonds Multipen. Tijdens deze infosessies, lichten we toe hoe de markt eruit ziet voor HR Interim Managers; welk type opdrachten kunnen ze verwachten, welke fees worden gehanteerd, enzovoort. We leggen ook in detail uit hoeveel omzet men per jaar nodig heeft om eenzelfde levensstandaard te behouden als bij een vaste tewerkstelling, welke verzekeringen freelancers moeten afsluiten, wat de risico’s zijn en wat de meest aangewezen vennootschapsvorm is.”