Tevean uit Zelzate valt in de handen van SPIE Belgium, een filiaal van de groep SPIE. “Wij hebben in SPIE Belgium de juiste overnamepartner gevonden voor onze familiale onderneming”, zegt zaakvoerder van Tevean Rudy Stals. SPIE Belgium, de Europees onafhankelijke marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, versterkt met de overname zijn lokale capaciteiten op het vlak van bouwtechnologieën. De medewerkers van Tevean zullen Spie Belgium versterken.

De familiale onderneming Tevean werd opgericht in 1950 en is gespecialiseerd in het engineeren, realiseren en onderhouden van elektrische systemen, protectie-, branddetectie- en gebouwbeheersystemen. Het bedrijf behaalde in 2015 een omzet van ongeveer 9 miljoen euro en telt vijftig medewerkers. Die zullen de nieuwe business unit Building Systems van SPIE Belgium versterken. Rudy Stals: “We kunnen onze vaardigheden en knowhow verder ontwikkelen en zo onze klanten op een kwalitatieve manier blijven bedienen.” De unit zal voornamelijk actief zijn in Vlaanderen en de regio Brussel.

“Met deze overname breidt SPIE Belgium het aanbod van zijn dienstenaanbod verder uit”, aldus Johan Dekempe, Algemeen Directeur van SPIE Belgium. “De technologische knowhow van Tevean is een perfecte aanvulling op de competenties van onze divisie Building Systems. Bovendien biedt Teveans huidige klantenbestand perspectieven op synergieën voor onze Building Systems activiteit, en op een prominentere aanwezigheid in de nichemarkt van de Care & Cure.” Teveans klanten zijn actief in de utiliteitsbouw, de gezondheidszorg en de industrie.

SPIE Belgium stelt meer dan 1.500 mensen tewerk in 12 vestigingen in België en 1 in Luxemburg. Het bedrijf integreert oplossingen en diensten op het gebied van elektrotechniek, mechanica, klimaatbeheersing, energie en communicatienetwerken. Groep SPIE telt 600 vestigingen in 38 landen en 38.000 medewerkers.