Textiel Innovatie Centrum Ronse kreeg koninklijk bezoek

123fluppeOp vrijdag 5 december kreeg Ronse de eer om onze koning en koningin te ontvangen. Een belangrijke locatie die dag was TIO3, een indrukwekkend architecturaal pareltje dat zowel een Businesscentrum, Event Locatie als een Textiel Innovatie Centrum huisvest.

Textiel was dan ook de rode draad doorheen dit bezoek, een onderwerp dat onze modebewuste koningin na aan de het hart ligt. In het Fab(ric) Lab, een atelier waar mensen kunnen experimenteren met textiel, kon het koningspaar een paar technieken en innovatieve producten van dichtbij ontdekken. Zo kregen ze, naast enkele traditionele technieken zoals het zeefdrukken en borduren, ook nieuwe toepassingen te zien waaronder smart textiles en inkten die reageren op warmte.

Eerder die ochtend het vorstenpaar binnen hetzelfde gebouw ook het Textiel Incubatie Centrum. Deze organisatie ondersteunt met het ‘Share Project’ startende en groeiende bedrijven in de textiel- en kunststofwereld. Er werden 3 bedrijven voorgesteld die in de startblokken staan en die onder de begeleiding  van het Incubatie Centrum een innovatief product hebben ontwikkeld. Eén van deze bedrijven, MIKO, mocht bij het afscheid zijn product de ‘ShirtCase’ schenken aan onze royals. Het werd meteen een viervoudig cadeau van want de koning en de koningin, ontvingen vier exemplaren – één voor elk van hun kinderen –  van deze Shirt Case die hemden kreukvrij houdt tijdens het reizen. In deze Shirt Case zat ook telkens een hemdje dat speciaal werd vervaardigd in het Textiel Innovatie Centrum.

Na hun bezoek bezochten de koning en de koningen ook nog het Provinciaal Instituut Heynsdaele en de crypte van de Sint-Hermeskerk. De dag werd afgesloten door een groots volksbad op de Grote Markt van Ronse waar honderden mensen samenkwamen om een glimp op te vangen van het koningspaar.