Na de successen van de vorige programma’s lanceert The Birdhouse een derde inschrijvingsronde voor Gent en Antwerpen. Opnieuw wordt er plaats gemaakt voor een vijftiental ondernemingen die zullen worden klaargestoomd voor versnelde groei. “Het is een intensief traject van zes maanden met wekelijkse coachingsessies door 30 ervaren mentoren en expertise van stevige partners”, stelt oprichter Jan-Willem Callebaut.

Na een tussentijdse evaluatie bij de huidige start-ups is er al heel wat vooruitgang te zien. “Bij hun zoektocht naar funding zamelden ze maar liefst 1,54 miljoen euro in. Opmerkelijk is dat dit bedrag in vergelijking met de funding van de start-ups vorig jaar, meer dan verdubbeld is,” aldus Jan-Willem Callebaut. “Samen zijn de start-up’s in 10 landen actief. Naast België gaat het om Nederland, Tsjechië, Japan, Canada, U.S.A., China, Ierland, Luxemburg en Colombia.”

The Birdhouse is voor de derde inschrijvingsronde op zoek naar ambitieuze ondernemers met een goed businessplan, idealiter alvast een eerste prototype van hun product en een team dat klaar is voor groei. Elke start-up krijgt twee tot drie vaste mentoren toegewezen waarmee ze tweewekelijkse samenzitten. Onder de 30 ervaren mentoren bevinden zich onder andere Conny Vandendriessche (voormalig oprichter Accent Jobs en ceo Stella P.), Harry Demey (ceo LDV United), Christophe Degrez (ceo Eneco Belgium), Pol Vanbiervliet (ex-ceo Cisco Benelux) en Nicole Berx (co-founder The House of Marketing).

Dankzij partner Securex maken alle start-ups die zich inschrijven voor het acceleratorprogramma kans op 10.000 euro. Inschrijven voor het nieuwe programma kan tot en met 21 mei via www.gobirdhouse.com.