Tot en met 1 oktober palmt de Startersfabriek, het platform dat alle startersinitiatieven in Gent bundelt, The Box in. Dat is een winkel- en horecaconcept in de Gentse Dampoortstraat. Gedurende de hele maand kunnen starters er hun concept uittesten.

Unizo gaf de aftrap. Tal van startende en creatieve ondernemers stelden zich de afgelopen weken bij de zelfstandigenorganisatie kandidaat om gedurende een week samen invulling te geven aan The Box. “Door vanuit Unizo aan deze startersmaand mee te werken, creëren we een springplank voor talentvolle en creatieve ondernemers die graag hun projecten willen aftoetsen in de markt”, legt Jos Vermeiren, directeur van Unizo, uit. “Potentiële klanten kunnen hun producten komen ontdekken op een zeer laagdrempelige manier. Zo krijgen deze ondernemers directe feedback en een ideaal klankbord.”

Uiteindelijk konden drie ondernemers de jury overtuigen van hun concept, hun enthousiasme en hun visie. Piet en Roberto Dockers van Dockers Pralines bereiden artisanale pralines. Delphine De Roose en Sarah Verwilst brengen keramiek en bloemen in verschillende combinaties en Virginie Popelier maakt originele bouillons met kunstig gesneden groentjes, vlees, vis of veggie in een thermos.

Naast Unizo selecteerden ook Microstart, Starterslabo en Gentrepreneur startende ondernemers om hun ding te doen in The Box.

Nieuwe initiatieven

De Startersfabriek presenteert ook twee nieuwe initiatieven bij de lancering van deze ondernemersmaand in de Dampoortstraat. Zo vindt op 12 september het eerste Starterssalon plaats in NEST. Daar kunnen alle Gentse starters en pre-starters met hun vragen terecht bij verschillende experten. Van 16 tot en met 24 september is de Startersfabriek ook te vinden op de Jaarbeurs Gent. In samenwerking met Unizo Oost-Vlaanderen wordt er dan een Starterspaviljoen voor jonge ondernemingen gecreëerd die starters de kans biedt om hun product of dienst aan het grote publiek voor te stellen.