The Future Generation wil jongeren helpen juiste studiekeuzes te maken

meirlaenDe bedrijven The Future Alliance met kantoren in Gent, Brussel en Antwerpen, Attent voor Talent uit Adegem en Vio Interim, met diverse kantoren in Oost-Vlaanderen en hoofdkantoor in Beervelde, richtten samen de coöperatieve vennootschap The Future Generation op. Marianne Kindt, de CEO van VIO Interim woordt voorzitter van de nieuwe vennootschap.

“Als wij spreken met bedrijfsleiders over coaching vanuit onze benadering die draait rond Appreciative Inquiry”, zegt Patrick Meirlaen (foto), CEO van The Future Alliance, “horen we vaak de verzuchting: “bestond dit voor onze kinderen ook maar!”. Vandaar ons gezamenlijke initiatief om The Future Generation op te richten.  Daarmee willen we 16-23 jarigen, ouders en onderwijs helpen om ervoor te zorgen dat die jongeren keuzes maken op basis van hun talent en hun goesting.”

Volgens Patrick Meirlaen blijken heel veel jongeren immers niet echt te weten waar hun talenten liggen en waarop ze moeten focussen, wat dan vaak bij de eerste stappen in hun professionele leven tot nogal wat frustraties leidt, zowel bij henzelf als bij hun werkgevers. “We willen nu met The Future Generation in heel Vlaanderen, onder meer ook via de scholen coaching aanbieden aan de jongeren om hen hun echte passie te laten ontdekken. Ook bedrijven zullen er veel beter van worden als ze  gepassioneerde medewerkers bij hen aan de slag kunnen laten gaan.”

The Future Generation is bewust een coöperatieve vennootschap omdat de inititiatiefnemers weten dat professionele coaching voor vele ouders té duur is.

“We beschikken over 10 coaches die bereid zijn hun ervaring en inzet ter beschikking te stellen volgens de financiële mogelijkheden van de ouders”, zegt Jan De Keyser. “Dat is ons kerstcadeau aan de mensen: professionele coaching voor jongeren zodat zij keuzes maken die aansluiten bij wat hun drijft.”