The Outsider krijgt subsidie voor kabelwaterskibaan

DonkOndernemer Hendrik Vandermarliere, die in eigen land drie avonturenparken uitbaat in Oudenaarde, Nieuwpoort en het Waalse Fairon, wil, zoals eerder was aangekondigd via zin bedrijf The Outsider fors investeren in het gelijknamige park in Oudenaarde.

Begin 2017 moet er in Oudenaarde een waterskikabelbaan komen op de fraaie recreatievijver De Donk aan de rand van de stad. De West-Vlaamse ondernemer heeft in het buitenland alle bestaande concepten bestudeerd en heeft naar eigen zeggen om en bij de 400.000 euro veil om zijn project te realiseren. “Waterskiërs kunnen met negen man tegelijk aan de bak komen in wat je een soort van waterskilift met kabels kan noemen,” aldus Hendrik Vandermaliere.

Hij heeft nu alvast ook goed nieuws gekregen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Die heeft namelijk voor The Outisder een subsidie vrij gemaakt van 32.900 euro., onder meer ook omdat het project ook aan speciale voorzieningen denkt voor gehandicapte sporters. De Provincie stelt daarnaast in totaal ook nog 106.000 euro ter beschikking van  de vzw Vlaamse Yachting Federatie, de vzw Koninklijk Olympic Gent, de vzw VITA Atletiekclub Ninove en de vzw Padel Vlaanderen voor het uitbouwen van bovenlokale sportinfrastructuur of het opzetten van bovenlokale sportprojecten.

Gedeputeerde Hilde Bruggeman, die bevoegd is voor sport: Deze organisaties krijgen een subsidie omdat ze bovenlokale sportinfrastructuur uitbouwen of sportprojecten opzetten die bovenlokaal zijn, kaderen binnen de natuurgebonden sporten, innovatief zijn of sportbeoefening bij personen met een handicap ondersteunen. ”