OUDENAARDE – The Outsider, het wel bekende avonturenpark uit Oudenaarde, opent dit jaar een nieuwe site in Aalst. Bedoeling is in de eerste plaats om bedrijven een uitmuntende incentive omgeving aan te bieden.

Een avonturendomein voor bedrijfsincentives en dit aan de oevers van de Dender. Dit jaar wordt het werkelijkheid, met dank aan het ondernemersinitiatief van The Outsider en zijn voorman Hendrik Vandermarliere. Hij kreeg voor zijn project ondersteuning van Sport Vlaanderen. “In juni zou de opening moeten gebeuren van de touwenpiste, de klimmuur en de springtoren, maar inmiddels organiseren we er al diverse events met andere activiteiten”, aldus Vandermarliere. “We mikken in ons nieuwe avonturenpark op een dubbele doelgroep: bedrijven enerzijds en particulieren anderzijds. De Dender is als toeristisch attractieve regio totaal onderbelicht. We gaan daar ook iets aan doen, middels ook activiteiten te organiseren op het water tussen Aalst en Geraadsbergen, en dat in een wondermooi mooi gebied. Aalst is prima gelegen. We mikken ook op bedrijven uit het Brusselse of uit het Gentse.”

Sport Vlaanderen stond in voor de beoordeling van de ontvankelijkheid en de minimale vereisten. Een beoordelingscommissie bestaande uit afgevaardigden van het Vlaams instituut voor sportbeheer en recreatiebeleid vzw (ISB vzw), de Vlaamse Sportfederatie vzw (VSF vzw), INTER – Private Stichting Toegankelijk Vlaanderen, de Confederatie Bouw, TomorrowLab en Sport Vlaanderen beoordeelde de ontvankelijke dossiers. Zij bracht haar advies uit omtrent de rangschikking en de selectie van de subsidieaanvragen, op basis van 5 selectiecriteria zoals vastgelegd in decreet, en over het subsidiebedrag. Net voor de jaarwissel besliste minister voor Sport Philippe Muyters -na advies van Sport Vlaanderen en van de beoordelingscommissie- het dossier goed te keuren.

Vierde vestiging

De blijde intrede in Aalst, vlak naast het nieuwe topsportcomplex De Schotte, is de vierde investering van The Outsider. Volgens Hendrik Vandermarliere is de investering in Aalst goed voor een bedrag van om en bij de 900.000 euro, waarvan 230.000 wordt gesubsidieerd.  Naast de wel bekende site in Oudenaarde, heeft The Outsider ook nog avonturenparken aan zee (Nieuwpoort) en in de Ardennen (Comblain-au-Pont).