Thierry De Vos van Spiers Slaap nieuwe voorzitter van De Slaapraad

foto-thierryBinnen de meubelbranche is de subsector van het slaapcomfort nog altijd één van de belangrijke motoren. Dat is mede te danken aan de inspanningen van De Slaapraad, het promotie-orgaan van de beddingbranche, die met niet aflatende campagnes de consument bewust gemaakt heeft dat het belangrijk is om elke tien jaar zijn matras te vervangen. Sinds kort heeft De Slaapraad een nieuwe voorzitter in de persoon van Thierry De Vos, die in Oost-Vlaanderen drie slaapcomfortwinkels uitbaat, met name in Oudenaarde, Oostakker en Sint-Martens-Latem.

Thierry De Vos is de achterkleinzoon van Leopold Spiers, die al in 1881 een matrassenhandel opstartte.  Hij bouwde Spiers gaandeweg uit, onder meer met de zaak in Oostakker, die  sinds 2012 1.200 vierkante meter slaapsystemen aanbiedt. Sinds 2009 is er ook een Spiers slaapzaak in Sint-Martens-Latem.

Als nieuwe voorzitter van De Slaapraad wil Thierry De Vos vooral op de ingeslagen weg verder blijven gaan. Hij verwijst daarbij naar www.degrotebedtest.be, een site die is opgezet om de consument te doen nadenken over zijn slaapcomfort. Consumenten die deze bedtest invullen, kunnen een geschenkje ophalen bij één van de detailhandels die lid zijn van De Slaapraad.  Daarnaast, zo zegt De Vos in het vakblad Meubihome, wil hij ook hameren op zoveel mogelijk solidariteit. “Als retailer zijn we allemaal individualisten en concurrenten, maar ik blijf ervan overtuigd dat een beetje solidariteit ten dienste van een overkoepelend orgaan zoals De Slaapraad in de vorm van een correct betaald lidgeld zich dubbel en dik terugverdient.”