ZWIJNAARDE/OUDENAARDE – Om de ambitie van aantrekkelijke werkgever te onderstrepen, heeft Thomas Cook Belgium beslist om met BMW samen te werken. De touroperator met hoofdzetel in Zwijnaarde mocht zo een twintigtal BMW 1 Reeks Hatch-wagens afhalen bij BMW Peter Daeninck in Oudenaarde.

Thomas Cook Belgium heeft beslist om zijn verloningsaanbod uit te breiden met een firmawagen voor een aantal commercieel-analytische profielen. De touroperator heeft op zijn hoofdkantoor verschillende functies in te vullen en wil op deze manier de best mogelijke medewerkers aantrekken en behouden. In het kader daarvan werd een budgetneutraal project uitgewerkt. Medewerkers konden intekenen op een bedrijfswagen in ruil voor een deel van hun brutoloon. Twintig mensen stemden daarmee in.

“Dit is voor ons een win-winmaatregel om enerzijds het verloningspakket te optimaliseren en anderzijds aantrekkelijk te zijn voor medewerkers met een eerder commercieel-analytisch profiel uit verschillende sectoren”, zegt Paul Decroos, HR-directeur van Thomas Cook Belgium. “Als we daarmee ook nog eens een oude vloot van wagens kunnen vervangen met milieuvriendelijke wagens van de nieuwste EU6-generatie, dan helpen we het milieu hier ook een handje mee.”

Constructieve samenwerking

De nieuwste generatie EU6-wagens bieden een voordeel voor zowel de medewerker, de werkgever als de maatschappij”, zegt Peter Daeninck, zaakvoerder van de gelijknamige BMW-concessie die naast Oudenaarde ook een filiaal in Sint-Martens-Latem heeft.

Het bedrijf zorgde doorheen het ontwikkelingsproces voortdurend voor begeleiding. “We hebben met Thomas Cook Belgium meegedacht om de gepaste formule uit te werken. Deze service stopt bovendien niet bij de aflevering van de nieuwe wagens. Ook in de diensten naverkoop zal deze lijn worden doorgetrokken.”