Thuysbaert pakt uit met eerste gecompartimenteerde ADR-oplegger

thuysbaertHet transportbedrijf Thuysbaert uit Sinaai is een familiebedrijf dat wordt geleid door Jan en Debbie Thuysbaert. Het bedrijf is gespecialiseerd in bulktransport van onder meer veevoeders.
Als eerste in België heeft het bedrijf nu een gecompartimenteerde oplegger in gebruik genomen die voldoet aan alle ADR-voorschriften voor droge bulkgoederen. De afkorting staat voor “accord européen relatif au transport international de marchandises dangereuses par route.”
Onlangs lichtte de overheid BEMEFA – de beroepsvereniging van de mengvoederfabrikanten – in over de toepassing van ADR-transport in de sector. In België bestonden echter nog geen “opgedeelde” bulkvrachtwagens die aan de eisen van de ADR-wetgeving voldoen.
Het West-Vlaamse Lambrecht Trailers, dat zich vooral toespitst op de constructie van trailers voor diverse korrel- en poedervormige producten, wilde in opdracht van Thuysbaert wel de uitdaging aangaan en produceerde dus in nauw overleg met de bevoegde internationale overheden de eerste Belgische ADR-trailer.

“We zijn al een kwarteeuw klant bij Lambrecht” zegt Jan Thuysbaert. “We hadden er dan ook alle vertrouwen in dat onze leverancier ook nu weer in een geest van transparantie en informatie-uitwisseling tot een resultaat zou komen dat een toonbeeld van Belgische innovatiekracht mag worden genoemd. De nieuwe trailer is gebouwd volgens de strenge lasprocedures van de externe keuringsorganisaties en heeft onder meer een verder achteruit geplaatste bumper zodat bij een aanrijding de tank niet geraakt wordt.”