Gent blijft bijzonder aantrekkelijk. Tot de conclusie komt ook het advocatenkantoor Tiberghien dat besloten heeft om in de Arteveldestad een gloednieuw kantoor te openen. Het is nog niet bekend wanneer het filiaal opent of hoeveel medewerkers er zullen aangetrokken worden voor de job. Wél bekend is de vestigingsplaats. Tiberghien heeft gekozen voor een kantoor in de onmiddellijke buurt van Gent Sint-Pieters, een omgeving die volledig in renovatie is. Gent wordt ook gezien als een regionaal ankerpunt naar de rest van de provincie. Tiberghien is altijd onafhankelijk gebleven.

Tiberghien is een bijzonder grote naam in het milieu. Het staat hoog aangeschreven als advocatenkantoor en als fiscaal advieskantoor. De komst naar Gent is niet verrassend omdat het bureau al zijn tentakels heeft gespreid over verschillende grote steden. In Brussel, Antwerpen en Luxemburg Stad heeft Tiberghien al een vaste stek. Het stond in de sterren geschreven dat Gent vroeg of laat ook zijn eigen vestiging zou krijgen.

Tiberghien staat vooral bekend omwille van de fiscale expertise die het in huis heeft. In België telt de praktijk tachtig in de materie gespecialiseerde advocaten en het is daarmee marktleider. Tiberghien wil een ruim klantenpubliek aanspreken. Daaronder verstaan: zowel particulieren, als overheden en uiteraard grote bedrijven en kmo’s.