tigerpower2Tiger Power heeft innovatieve technologieën voor de productie en opslag van groene energie ontwikkeld. Dat is bijzonder nuttig voor afgelegen gebieden zonder betrouwbaar energienet, waar de dag van vandaag met dieselgeneratoren wordt gewerkt. Het bedrijf uit Destelbergen biedt met Sunfold en Storager een uniek en duurzaam alternatief voor die vervuilende dieselgeneratoren, zonder aan flexibiliteit en betaalbaarheid in te boeten.

Een dieselgenerator verbruikt al snel 30.000 liter brandstof per jaar. “Met Sunfold en Storager hebben we eenvoudige, slimme en schaalbare plug-and-play-systemen voor energievoorziening en –opslag ontwikkeld”, vertelt oprichter van Tiger Power Chris Prengels. “Het zijn flexibele en modulaire energiecentrales die werken op zon en waterstof. Bovendien zijn beide units compact en makkelijk te vervoeren.”

Sunfold is in staat om dagelijks 11 tot 27 kilowattuur groene energie te produceren. Energie die onmiddellijk gebruikt kan worden of kan worden opgeslagen. De unit combineert zonne-energie met opslag in een batterij binnen een plug-and-play-product, wat uniek is. De Storager kan tot 300 kilowattuur groene energie voor veel langere tijd opslaan onder de vorm van waterstof. Tiger Power past deze techniek als eerste toe in een product voor lange termijn energieopslag. De Storager kan gebruikt worden in combinatie met andere duurzame of met één of meerdere Sunfolds. Op die manier vormen ze samen een Power Camp, een kleine elektriciteitscentrale die volledig onafhankelijk is van fossiele brandstoffen.

De groene generatoren zijn bovendien voorzien van slimme software. Jessica Reznor, cto en oprichter van Tiger Power: “Samen met het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO) werken we aan een vooruitkijkend en zelflerend systeem. Zo kan het na verloop van tijd inschatten wanneer er pieken in energieverbruik zijn en zo een betere voorraad opslaan.”

Tiger Power richt momenteel een filiaal op in India. De ambitie is om 100 mini-grids in Oost-India te bouwen en 200 in sub-Sahara Afrika.