DESTELBERGEN – Tiger Power zet zijn internationale opmars verder. Het cleantechbedrijf uit Destelbergen tekende tijdens het koninklijk staatsbezoek aan India een overeenkomst met Cambridge Energy Resources. Zo mag Tiger Power de komende drie jaar minstens 200 hernieuwbare energie-installaties in Noord-India bouwen.

Tiger Power combineert plug-and-play zonne-energiesystemen met batterijopslag en een waterstofcyclus. Het geheel wordt geïntegreerd in een landelijk elektriciteitsnet, genaamd mini-grids. Op die manier kunnen afgelegen gezinnen en bedrijven van betaalbare en groene stroom gebruik maken.

Door samen te werken met het internationale cleantechbedrijf Cambridge Energy Resources integreert Tiger Power nu ook telecomtorens in haar mini-grid. Zo dragen beide bedrijven bij aan de utwerking van de plannen van premier Narendra Modi. Die wil tegen 2018 40 miljoen gezinnen van stroom voorzien.

Belangrijke investering

De 200 installaties vereisen een investering van 20 miljoen euro. Dat geld moet komen van het Tiger Power Socio-Economic Impact Fund.

“Met het Socio-Economic Impact Fund willen we een positieve maatschappelijke impact genereren en investeerders en kredietverstrekkers een duurzaam rendement bieden. We kijken uit naar de samenwerking met Cambridge Energy Resources. Hun ervaring in de telecom- en energiesector in de Indische markt zal ons vooruit helpen”, aldus Chris Prengels, ceo van Tiger Power.

Om de maatschappelijke impact nog verder te vergroten, spreekt Tiger Power de lokale markt aan voor de productie. Dankzij de overeenkomst creëren Tiger Power en Cambridge Energy Resources 600 nieuwe jobs.