Tijdelijke subsidies voor strategisch personeelsmanagement

VandelanotteBedrijven zeggen al jaren dat het hun mensen zijn die het verschil moeten maken. Zeker in tijden van disruptie zoals nu, waarin zich elke dag de nood uit aan innovatie, is het belangrijk om iedereen in de organisatie aan hetzelfde zeel te doen trekken en vooral om ervoor te zorgen dat alle medewerkers hun talent ten volle kunnen benutten.

“Wij zien bij veel bedrijven een grote nood aan transparante functiebeschrijvingen en een systematische aanpak van talentmanagement”, zegt Veerle Cool van advieskantoor Vandelanotte, dat in Oost-Vlaanderen kantoren heeft in Deinze en Zele. “Alleen ontbreekt het hen aan tijd of knowhow om er effectief werk van te maken. Nochtans is strategisch personeelsmanagement een belangrijke hefboom voor groei van elk bedrijf, omdat het bedrijfsleiders helpt om het maximum uit hun aanwezige talent te halen.”

Veerle Cool wijst erop dat het nu het aangewezen moment is om dat strategische personeelsbeleid eens onder de loep te nemen. “Momenteel komen projecten rond strategisch personeelsbeleid immers in aanmerking voor een tijdelijke overheidssubsidie van 50%”, geeft ze aan. “Het zou een gemiste kans zijn om daar geen gebruik van te maken.”