Het Gentse juwelenmerk Tikli is in de categorie juweelontwerp genomineerd voor de beste talenten van 2016. Het merk van ontwerpster Christine Bekaert heeft die nominatie te danken aan RTBF C’est du Belge en Paris Match, die Les Meilleurs de l’année jaarlijks organiseren. “Wij zijn erg blij en bovendien aangenaam verrast dat Tikli Jewelry genomineerd is voor beste talent van het afgelopen jaar”, zegt Christine Bekaert trots. Op 3 februari worden de winnaars in de zeven categorieën bekend gemaakt in een speciale uitzending van C’est du Belge op RTBF.

De juwelen van Tikli zijn één voor één handgemaakt met oog voor detail en nauwkeurige precisie. De natuurlijke halfedelstenen worden in zilver gezet en in 18k goud ondergedompeld. Christine Bekaert past een stijl toe die tijdloos, speels en voor alle leeftijden is. Ze vertoeft regelmatig in haar ateliers in Jaipur, India, waar haar juwelen worden vervaardigd. Daar haalt ze ook haar voornaamste inspiratie vandaan. Naast de online shop wordt de collectie in verschillende geselecteerde winkels verkocht.

De wedstrijd Les Meilleurs de l’année promoot gevestigd talent uit België en is opgedeeld in zeven categorieën: jonge solisten, decoratie & design, mode, scène, gastronomie, cinema en juweelontwerp. Binnen elke categorie zijn er vier genomineerden. In de categorie juweelontwerp zijn dat, naast het Tikli van Christine Bekaert, Céline Daoust, Caroline Swolfs en Isabelle Carpentier. Stemmen kan hier tot en met 22 januari.