TNS Homemade Foods mikt voor 2015 op omzet van 7 miljoen euro

00000daphneTNS Homemadefoods is een bedrijf uit Eeklo dat artisanale kroketten, bouchées en filohapjes produceert. Het bedrijf geniet vooral bekendheid dankzij de 35-jarige zaakvoerster Daphne Aers, die eerst tijdens het VTM-programma “Beste Hobbykok” toonde dat ze niet alleen over kooktalent beschikt, maar ook behoorlijk veel wilskracht heeft en vervolgens in 2014 heel terecht werd bekroond met de Womed Award voor beste Belgische onderneemster.

Haar bedrijf zet dan ook indrukwekkende cijfers neer. In 2014 klokte het af op een geconsolideerde omzet van 6,3 miljoen euro, een stijging met 14% ten opzichte van het jaar voordien. TNS heeft niet alleen de productie in handen, het bedrijf heeft ook twee krokettenbars.

De mooie cijfers zijn  in deze crisistijden niet voor iedereen zijn weggelegd.   Maar voor Daphne Aers vormen ze allerminst een reden om op de lauweren te rusten. Niet alleen brengt ze dit jaar een kookboek uit, ze investeert ook in een uitbreiding van haar fabriek, zodat de productie kan worden opgedreven tot 200.000 stuks per dag. In maart wordt de eerste spadesteek gegeven, zodat de oppervlakte van de productie-unit tegen oktober 2015 verdubbeld zal zijn tot 1.800 vierkante meter. TNS mikt op een nieuwe omzetstijging tot minstens 7 miljoen euro.

In Het Nieuwsblad liet de ambitieuze onderneemster bovendien optekenen dat haar bedrijf werkt aan nieuwe producten zoals kroketten met groenten, truffel en kreeft en dat er contacten zijn met de Amerikaanse markt om de producten ook in het land van Uncle Sam te verdelen. Daphne Aers en haar “krokettenfabriek” illustreren nog maar eens dat er met echt ondernemersbloed – Daphne verliet op haar zeventiende de schoolbanken – heel veel te bereiken is.