HUPICO speelt in op toenemende robotisering

ls20_a04c_020_72dpi_pngVanuit zijn passie voor techniek en machinebouw richtte Pierre Huyghebaert 22 jaar geleden HUPICO op. Het bedrijf uit Gentbrugge is inmiddels als exclusieve verdeler van  verschillende topmerken van machinecomponenten uitgegroeid tot een vaste waarde in de Benelux en plukt ook de vruchten van de toenemende robotisering in de industrie.

“Onze klanten zijn voornamelijk machinebouwers en eindklanten in de montagetechniek uit de meest uiteenlopende sectoren”, zegt Pierre Huyghebaert.

HUPICO verdeelt in de Benelux al meer dan twintig jaar merken als OKU en Flexfactory, die gespecialiseerd zijn in toevoer- en assemblagesystemen, maar ook transportsystemen en producten om kunststoffen te lassen.  “Door de ervaring die we hebben opgebouwd, weten we perfect bij wie we moeten zijn om eender welk probleem voor de eindklant te kunnen oplossen”, zegt Pierre Huyghebaert. “En door de jaren heen hebben we ook altijd onze klanten bijgestaan bij installaties en onderhoud, bij herstellingen en revisie en met de nodige opleidingen voor hun personeel.”

Wie machines zegt, zegt tegenwoordig ook robotica en ook op dat vlak is het bedrijf uit Gentbrugge bij de les. Het treedt immers op als verdeler van de robots van Epson, de wereldwijde marktleider in de SCARA robotten. Die producent heeft nu de Light Scara reeks uitgebreid met de LS20. De LS 20 heeft een draagvermogen van 20kg en een armlengte van 1m. Hiermee kunnen grotere bereiken gehaald worden. “Kenmerkend voor deze robots is onder meer de gebruiksvriendelijke software”, zegt Pierre Huygehebaert nog. “Daardoor is het mogelijk ze snel in te zetten en zonder grote budgetten te moeten uittrekken in een productie-omgeving toch eeen aantal zaken te automatiseren.”