Topman moederbedrijf AltradBalliauw is wereldondernemer 2015

0000000mohedDe verkiezing van de “World Entrepreneur of the Year 2015”, een organisatie van consultant EY, gebeurde al vorige zomer, maar mag bij het begin van het nieuwe jaar en gezien de aandacht die er in de verschillende jaaroverzichten was voor de vluchtelingencrisis, beslist nog eens in de kijker worden gezet.
De man die verkozen werd tot wereldondernemer van het jaar is immers Mohed Altrad uit Montpellier. Meer dan 40 jaar geleden vluchtte hij als berooide Syrische bedoeïne naar Frankrijk en vandaag leidt hij een bedrijf dat wereldwijd actief is en 17.000 medewerkers heeft. Zijn sterke ondernemerschapsverhaal kan mogelijk ook andere ondernemers een hart onder de riem kan steken, want het bewijst dat er ook in de meest penibele omstandigheden altijd hoop is voor wie in zijn passie gelooft.
Mohed Altrad heeft al herhaaldelijk zijn onwaarschijnlijke levensverhaal verteld. Zijn moeder liet het leven toen ze van hem beviel en hij groeide op als een beest in een gesloten hok zonder raam, maar hij is naar eigen zeggen afgegaan op het ene straaltje licht dat hij zag. Hij slaagde erin om in Frankrijk te studeren en kocht er in 1985 van een buur een bijna failliet stellingenbedrijf voor 1 symbolische frank. Hij maakte het winstgevend en zorgt sindsdien voor een aanhoudende groei door producenten van diverse soorten bouwmaterialen over te nemen.
De omzet van 2015 wordt geraamd op 1,6 miljard euro. Altrad is ook in ons land actief, meer bepaald via Altrad Benelux, een verdeelcentrum dat gevestigd is in Boortmeerbeek, en via Altrad Balliauw, een bedrijf uit het Oost-Vlaamse Verrebroek dat in 2006 door Altrad werd overgnomen. Altrad Balliauw staat voor stellingbouw, industriële isolatie en asbestverwijdering.  Volgens Jan De Swert is Altrad Balliauw de jongste jaren onder de vleugels van Altrad sterk kunnen groeien. “Met de steun van het moederbedrijf kunnen we snel en flexibel inspelen op elke vraag en elke situatie.  We combineren vandaag een vooruitstrevend management met meer dan 30 jaar traditie én vakmanschap.”