TRACE speelt in op groeiende vraag van ondernemers naar personal training

Personal_trainer_showing_a_client_how_to_exercise_the_right_way_and_educating_them_along_the_wayHet cliché van de bedrijfsleider à la Balthazar Boma mag dan nog volledig achterhaald zijn, het blijft een feit dat het gros van de ondernemers nog altijd het overgrote deel van hun tijd zittend spenderen. Ze beseffen wel dat ze meer zouden moeten sporten, maar tussen droom daad staan vaak wetten in de weg en praktische bezwaren, om nog maar eens de gevleugelde woorden van Willem Elsschot te gebruiken. Personal training kan een oplossing bieden. Peter Duyck is met TRACE in dat gat in de  markt gesprongen.

“Enerzijds is TRACE een samenstelling van de woorden training & centrum”, zegt de jonge ondernemer, “en anderzijds komt het van het Engelse woord to trace, iemands progressies opvolgen. Twee  jaar geleden heb ik TRACE opgericht nadat ik voor een spin-off van de universiteiten Gent & Brussel had gewerkt in het kader van blessurepreventie en prestatieverbetering. Met de kennis die ik daar had opgedaan wilde ik starten als zelfstandige.”

Volgens Duyck is er niet naast te kijken: heel wat ondernemers moeten strijden tegen overgewicht, nek- en rugklachten. Tegelijk is het voor hen bijzonder moeilijk om tijd te maken voor sport. “Een klassiek fitnesscentrum biedt zeker niet altijd de oplossing die ze zoeken. Want daar krijgen ze vaak een standaard trainingsschema voorgesteld dat geen rekening houdt met hun individuele doelstellingen. En het aantal ondernemers dat met de beste bedoelingen een jaarabonnement heeft betaald in een fitnesscentrum maar daar al na twee maanden geen gebruik meer van maakt, is bijzonder groot.”

Peter Duyck werkt met TRACE heel persoonlijk om zo de beschikbare tijd zo efficiënt mogelijk te spenderen. “Naast de begeleiding tijdens de training, motiveren we onze klanten ook om tijdens de dag om een gezondere en actievere levensstijl aan te houden.”

Die aanpak slaat goed aan en de reclame van mond tot mond doet de rest. “Ik heb me zes maanden geleden aangesloten bij het ondernemersnetwerk BNI en dat heeft me al meer dan tien nieuwe klanten opgeleverd. Het illustreert de kracht van netwerken.”