Trackingsysteem van GeoTracer overtuigt steeds meer klanten

bvwGeoTracer  uit Evergem is opgericht in 2010. Het bedrijf ontwikkelt en commercialiseert zijn all round it-oplossingen voor “track & trace” van a tot z in eigen beheer.

“We  hebben op vijf jaar tijd al 18.000 units geïnstalleerd”, zegt Bart Van Waeyenberge, managing partner bij het bedrijf, niet zonder trots.

“In totaal hebben we 11 producten, waarvan het track & trace-systeem voor trailers er één is. Er zijn trackingsystemen op de markt die periodiek aangeven waar een trailer zich bevindt, maar met ons systeem hebben bedrijven daar continu zicht op. En daar hebben ze in tijden van deze grote verkeerscongestie meer en meer nood aan, want ook voor hen is flexibliteit het ordewoord.  Bovendien bieden wij hen ook de kans om ons systeem te leasen, zodat ze de kost van de investering kunnen spreiden. We werken helemaal op maat en merken dat dit door transportbedrijven sterk naar waarde wordt geschat.”

Recent kon GeoTracer ook het Antwerpse transportbedrijf Joosen overtuigen. “In eerste instantie zochten wij een antwoord op een aantal diefstallen”, zegt zaakvoerder Kurt Joosen, “maar al snel werd duidelijk dat een trackingsysteem voor de trailers van Transport Joosen, met 100 trekkers en een 300-tal getrokken eenheden, ook andere belangrijke voordelen zou bieden. Daardoor kunnen we immers de verloren tijd op de kades tot een minimum reduceren en onze verschillende types trailers optimaal inzetten. Ook bij pech weten we meteen waar we moeten depanneren en wlk materiaal we daar precies voor nodig hebben.”