Trackingsysteem van Sensolus krijgt Europese erkenning

aaasensolusVorige week werden in Berlijn de prijzen uitgereikt van de Galileo Masters of The European Satellite Navigation Competition 2014. Winnaar was Airbus Defence & Space uit Bremen met een zeer innovatieve GPRS-ontvanger. Onder impuls van Innotek en met medewerking van iMinds nam ook Vlaanderen deel aan deze wedstrijd én met succes. De regionale winnaar Sensolus, eindigde als Europese derde en sleepte de ESA-‘special prize’ in de wacht.

Voor de elfde keer dit jaar koos het European Satellite Navigation Competition (ESNC) de beste producten, diensten en innovaties die het gebruik van satellietnavigatie in het dagelijkse leven faciliteren. Tijdens de ceremonie werden prijzen uitgereikt in 30 categorieën, met een totale prijzenpot van 1 miljoen euro. Er waren 434 inschrijvingen uit meer dan 40 landen. Onder impuls en coördinatie van Innotek, beheerder van het ESA Business and Incubation Centre Flanders en met medewerking van iMinds, nam Vlaanderen met 22 inzendingen voor de tweede keer deel  aan deze wedstrijd. Iedere regio duidt een regionale winnaar aan die meedingt naar de prijs van de European Galileo Masters 2014, verkozen door een panel van 240  internationale experts.

Vlaanderen koos voor stickNtrack, een energiezuinig, goedkoop en klein trackingtoestel. Sensolus, het start-up bedrijf uit Mariakekerke dat stickNtrace ontwikkelde, krijgt hiermee 10.000 euro cash en een incubatiepakket bij Innotek of bij iMinds (Gent) ter waarde van 5.000 euro. Bovendien won de onderneming van Kristoff Van Rattinghe, Johan Criel, Koen Van Valenderen en Laurence Claeys  de ESA ‘special prize’, wat hen nog eens 10.000 euro cash oplevert. In Berlijn eindigde Sensolus op een zeer verdienstelijke derde plaats