WONDELGEM – Transuniverse Ro S.R.L., de Roemeense dochter van Transuniverse Forwarding, heeft intrek genomen in een nieuw pand in Constanta. Door de forse groei van het aantal activiteiten was de vorige locatie te klein geworden.

Transuniverse Forwarding bevindt zich sinds 2010 in Roemenië en telt er inmiddels zo’n 20 werknemers. Oorspronkelijk moest de buitenlandse vestiging administratieve ondersteuning bieden aan de Belgische hoofdzetel, maar vandaag heeft het bedrijf ook een controletorenfunctie gekregen.

“Die laatste functie is inmiddels de belangrijkste geworden”, legt Frank Adins, voorzitter van Transuniverse Forwarding Group, uit. “Voor een aantal grote klanten met complexe goederenstromen houdt de controletoren toezicht op de hele supply chain. Ook al loopt die opvolging hoofdzakelijk geautomatiseerd, toch moeten onze mensen soms proactief ingrijpen.”

Faciliterende functie

Naast de controletorenfunctie blijft ook die van administratieve ondersteuning voor België overeind. Die reikt van bestelling en voorbereiding van douanedocumentatie tot facturatie en controle van inkomende facturen. Ook de statusopvolging van zendingen via de e-tracker wordt er verzorgd.

“Dat alles verlicht de werklast voor onze mensen in België aanzienlijk. Zo kunnen zij zich meer focussen op de operationele kant van onze bedrijvigheid en de planning van alle transporten”, legt IT-verantwoordelijke Kevin Demeyer uit.

Vrachtwagens van Transuniverse Forwarding vertrekken zes maal per week naar Roemenië met groepagezendingen, deelladingen en volle vrachten. Ze doen daar vijf à zes dagen over.