OUDENAARDE – Trayco heeft twee miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn bestaande productielijnen en logistieke gebouwen in Oudenaarde. De investering kadert in de toekomststrategie waarmee deze Belgische producent van kabeldraagsystemen zowel in binnen- als buitenland wil groeien. Voor 2018 mikt het bedrijf op een omzet van 5 miljoen euro, tegenover de verwachte 3,8 miljoen euro van dit jaar.

Met de uitbreiding van 3.700 m² komt de totale oppervlakte van de site op 6.000 m². De nieuwe gebouwen zorgen voor extra opslagcapaciteit. De productieafdeling verhuist naar waar eerst het magazijn ingericht was. “In onze beginjaren lag de focus op de Belgische markt”, zegt zaakvoerder Geert Ballet. “Sinds dit jaar richten we ons nog meer op extra exportmogelijkheden. Ruim 40 procent van onze productie gaat inmiddels naar het buitenland en dat aandeel stijgt. Vandaar de noodzaak van onze uitbreiding. Dankzij internationale export hebben we onze investeringen uit het verleden kunnen doen renderen. Onze moderne productiefaciliteiten stellen ons in staat over de hele Europese markt onze innovatieve producten aan te bieden. Hiervoor kunnen we ook rekenen op onze vele partners binnen de elektrogroothandel.”

Modern machinepark zorgt voor automatisering

Het machinepark van Trayco is nu volledig afgestemd op de noden van de sector en gebouwd in functie van productverbeteringen. “In het kader van de nieuwe investeringen hebben we bijvoorbeeld een nieuwe ponslijn, een profileerlijn en 25 nieuwe matrijzen, aangekocht waardoor we volautomatisch kunnen produceren”, aldus nog Ballet. “Samen met de nieuwe opslagcapaciteit zijn we klaar om onze groei verder te zetten. Om die groei te ondersteunen en de markt optimaal te kunnen bedienen, hebben we ons verkoopteam de voorbije maanden uitgebreid met drie nieuwe medewerkers. In de nabije toekomst zullen we ons team nog verder versterken.”

Trayco is een Belgische producent van kabeldraagsystemen. Het bedrijf werd opgericht in 2012 door Geert Ballet en Pieter Tsjoen. Het productgamma bestaat uit kabelbanen, draagnetten, kabelladders, montagesystemen en vrijstaande energiezuilen. Trayco levert innovatieve producten waarbij gebruiksgemak voor de installateur centraal staat. Dankzij die innovatie levert Trayco meer kwalitatieve en ook meer veiliger producten. Het klantenbestand bestaat uit installateurs, elektrotechnische groothandels, studiebureaus en andere voorschrijvende instanties.