Triangis zet specifieke methodiek in om mensen en organisaties te doen groeien

T00000000000meredithriangis, dat opereert vanuit Haaltert, bestaat uit een team van ondertussen 14 senior trainers en coaches. In partnership met de klanten helpen zij via gerichte trainingen en coachings op maat organisaties, teams en individuele medewerkers om zich te ontwikkelen en ze begeleiden hen in duurzaam verankerde groei.

“We richten ons tot organisaties die net als wij geloven dat doorgedreven, diepgaande ontwikkeling leidt tot zelfbewuste medewerkers en performante teams, die mee het succes van een organisatie bepalen”, zegt zaakvoerster Meredith Van Overloop (foto) die Triangis in 2009 oprichtte . “We kiezen voor een non-nonsense aanpak met een ervaringsgerichte methodiek.”

Na een succesvolle carrière van 20 jaar in de uitzendsector zette Meredith Van Overloop in volle bankencrisis de stap naar het ondernemerschap. Voornamelijk omdat ze had gemerkt dat opleidingen rond klantgerichte communicatie of leiderschap niet altijd leiden tot werkelijke gedragsverandering en vaak een verloren kost zijn voor bedrijven.  Zij ging op zoek naar de meest impactvolle methodieken om mensen te doen groeien op het vlak van leiderschap, klantgerichte communicatie, stressmanagement en teamontwikkeling. Samen met een team van senior trainers/coaches kreeg de typische Triangis-methodiek op die manier vorrm.

“Naast de klassieke en de zelfontwikkelde tools”, geeft ze aan, “werken wij bij persoonlijke- en teamontwikkeling met paarden als onderdeel van het proces. Dat gebeurt in manèges in Herzele en in Overijse. Gemiddeld 25% van onze ontwikkelingstrajecten zijn modules met paarden. De paarden worden ingezet bij welbepaalde vragen van onze klanten.”

De interactie met het paard zorgt volgens Meredith Van Overloop voor extra invalshoeken en intensifieert de sessies. Het paard reageert uiterst gevoelig en geeft onmiddellijk en zonder oordeel feedback op de manier waarop een mens zich gedraagt. Hierdoor wordt de feedback gemakkelijk aanvaard en gevoeld.

“Met onze specifieke methodiek zorgen we altijd voor een stevige vertaling naar de concrete businesscontext zodat het meer is dan een zuiver leuke en intense ervaring”, verduidelijk de onderneemster nog. “De kwaliteit van onze trainingen heeft vooral te maken met het niveau van onze trainers. Ik werk enkel met mensen met een ruime businesservaring en een degelijke achtergrond. Bedrijven zoals bijvoorbeeld Telenet, Colruyt, Durabrik en Mensura, doen een beroep op Triangis, omdat ze telkens weer merken dat onze opleidingen werkelijk impact hebben op hun medewerkers. De basis van onze aanpak is maatwerk, een pragmatische instelling en originele en ervaringsgerichte oefeningen.”